Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Krautsalat
Koolsalade

Witte koolsalade is onfatsoenlijk gezond en smaakt eigenlijk in ieder jaargetijde uitstekend. Vooral lekker bij geroosterd of gebraden vlees of gevogelte. Voor de extra feestelijke gelegenheden mag er nog een gulle lepel uitgebakken spekjes overheen.

Koolsalade

Voor deze witte koolsalade hebben we nodig:
1 witte kool
6 el. olie
4 el. (witte wijn)azijn
1 el. poedersuiker
1 tl. karwijzaadjes
zout en peper

Koolsalade
De buitenste bladeren van de kool snij je er af. Verdeel de kool in vieren en snij de dikke stronken weg. Dat is allemaal voor het konijn. Snij de kool in flinterdunne reepjes. Strooi er royaal zout over, schep het goed om en laat het drie kwartier staan. Giet het vrijgekomen vocht af en druk de kool goed uit.

Koolsalade
Van de azijn, de olie, het poedersuiker en de karwij maak je een mooie dressing. Meng het goed door de witte kool en kruid het grootmoedig met peper. Nog eventjes laten trekken en het is klaar.

 

Koolsalade
download dit recept

4 reacties op “Koolsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *