Gerechten uit de keuken van Oostenrijk
Krautsalat
Koolsalade
Witte koolsalade is onfatsoenlijk gezond en smaakt eigenlijk in ieder jaargetijde uitstekend. Vooral lekker bij geroosterd of gebraden vlees of gevogelte. Voor de extra feestelijke gelegenheden mag er nog een gulle lepel uitgebakken spekjes overheen.
Voor deze witte koolsalade hebben we nodig:
1 witte kool
6 el. olie
4 el. (witte wijn)azijn
1 el. poedersuiker
1 tl. karwijzaadjes
zout en peper
De buitenste bladeren van de kool snij je er af. Verdeel de kool in vieren en snij de dikke stronken weg. Dat is allemaal voor het konijn. Snij de kool in flinterdunne reepjes. Strooi er royaal zout over, schep het goed om en laat het drie kwartier staan. Giet het vrijgekomen vocht af en druk de kool goed uit.
Van de azijn, de olie, het poedersuiker en de karwij maak je een mooie dressing. Meng het goed door de witte kool en kruid het grootmoedig met peper. Nog eventjes laten trekken en het is klaar.
Ik denk dat de Käferbohnensalat er ook wel bij mag. https://www.steirische-spezialitaeten.at/rezepte/traditioneller-kaeferbohnensalat.html
Supper lekker
Spoel je naar de rand het zout eraf
Nee; het grootste deel van het zout verdwijnt weer met het afgieten/uitknijpen van het vocht van de kool.