Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Hecht mit Kräuterbauch
Snoek met kruidenbuik

Deze snoek wordt gevuld met kruiden, knoflook, ui en citroen, en vervolgens gebakken in de oven, gewikkeld in een vel aluminiumfolie. Zo gaart de vis eigenlijk in haar eigen vocht en  wordt doortrokken van de kruidensmaak.

Voor deze met kruiden gevulde snoek hebben we nodig:

1 kleine schoongemaakte snoek (ong. 1 – 1½ kg., genoeg voor 4 tot 6 personen)
1 ui
2 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
1 handjevol gemengde verse kruiden (peterselie, dille, tijm)
1 citroen met schil
4 el. plantaardige olie
grof zeezout en hele peperkorrels

Snoek met kruidenbuik
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Snoek met kruidenbuik
Hak de ui en de tenen knoflook grof. Was de kruiden en dep ze droog. Was de citroen en snij hem in schijfjes. Maak het zeezout en de peperkorrels klein in een mortel.

Snoek met kruidenbuik
Spoel de snoek goed af en dep hem droog met keukenpapier. Wrijf de vis van binnen en van buiten in met peper en zout. De buikholte van de snoek vul je met de gehakte ui en knoflook, citroenschijfjes en kruiden.

Snoek met kruidenbuik
Neem een stuk aluminiumfolie dat minstens twee keer zo lang is als de snoek. Bestrijk de folie met olie, leg de vis er op, besprenkel het beest met de rest van de olie en vouw het aluminiumfolie over de vis dicht. Zorg dat het folie goed gesloten is.

Snoek met kruidenbuik
Leg de vis op een bakplaat en zet hem in de op 200ºC. voorverwarmde oven. Drie kwartier, dan zou de snoek mooi gaar moeten zijn.

Snoek met kruidenbuik
Bij deze met kruiden gevulde snoek passen gekookte aardappelen of ovenaardappelen en een frisse groene salade.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *