Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Specklaibchen
Spekballetjes

Specklaibchen zijn afgeplatte knoedels van een deeg van bloem, geraspte aardappel en ei, vermengd met uitgebakken spekjes en ui. Specklaibchen zijn lekker als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met een frisse salade en een koude kruidensaus, maar zijn ook een prima begeleider voor een stuk vlees met lekker veel saus of een stoofschotel.

Specklaibchen

Specklaibchen voor 4 personen:
Specklaibchen 100 gr. bloem
Specklaibchen 2 eieren
Specklaibchen 500 gr. aardappelen
Specklaibchen 1 snuf nootmuskaat
Specklaibchen 5 el. olie
Specklaibchen zout en peper
Specklaibchen 200 gr. gerookt spek
Specklaibchen 1 ui

Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze en laat ze afkoelen.

Pel de ui en snij hem klein. Snij het spek in dobbelsteentjes. Bak het spek samen met de uien op een heel laag vuurtje in een klein beetje olie, tot de uien glazig worden en het spek wat is uitgebakken. Laat het afkoelen.

Rasp de gekookte aardappelen op een grove rasp. Kruid ze met zout, peper en nootmuskaat. Meng er de ui, de spekblokjes, de eieren en de bloem door. Kneed het tot een deeg.

Verhit de olie in een pan. Maak van de deegmassa afgeplatte balletjes en bak ze in de olie aan beide kanten mooi bruin.

Specklaibchen zijn als hoofdgerecht lekker met een salade en een koude kruidensaus, of als bijgerecht bij een stoofschotel.

 

Specklaibchen
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *