Gerechten uit de keuken van Oostenrijk
Tiroler Gröstl mit Zucchini
Tiroler gröstl met courgette
De wintersporters kennen het wel: Tiroler Gröstl, dat eenvoudige maar hartverwarmende gerechtje van aardappelen, uien en worstjes en/of spekjes. Deze versie, “Tiroler Gröstl mit Zucchini”, is met courgettes. Als je die weglaat heb je “Tiroler Gröstl ohne Zucchini”. Ook lekker.
Voor onze Tiroler Gröstl met courgette hebben we nodig:
een paar Frankfurter worstjes
5 aardappelen
1 snufje majoraan
1 tl. gehakte peterselie
zout en peper
4 el. plantaardige olie
3 Tiroler Knödel (van gisteren?)
1 courgette
1 ui
Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze, halveer ze en snij ze in schijven
Pel de uien, halveer ze en snij ze in ringetjes. Was de courgette, snij de uiteinden eraf en snij ze in plakjes. Snij de Frankfurter en de Tiroler knödel ook klein.
Verhit de olie in een grote pan en bak er de courgette, ui en Frankfurter in aan tot ze gaan kleuren. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Bak dan de aardappelplakjes en de knoedels goed aan. Doe de warm gehouden ui, courgette en Frankfurter weer in de pan. Bestrooi het met zout, peper, majoraan en peterselie, en dan aan tafel allemaal.