Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Tiroler Gröstl mit Zucchini
Tiroler gröstl met courgette

De wintersporters kennen het wel: Tiroler Gröstl, dat eenvoudige maar hartverwarmende gerechtje van aardappelen, uien en worstjes en/of spekjes. Deze versie, “Tiroler Gröstl mit Zucchini”, is met courgettes. Als je die weglaat heb je “Tiroler Gröstl ohne Zucchini”. Ook lekker.

Gröstl met courgette

een paar Frankfurter worstjes
5 aardappelen
1 snufje majoraan
1 tl. gehakte peterselie
zout en peper
4 el. plantaardige olie
3 Tiroler Knödel (van gisteren?)
1 courgette
1 ui

Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze, halveer ze en snij ze in schijven

Pel de uien, halveer ze en snij ze in ringetjes. Was de courgette, snij de uiteinden eraf en snij ze in plakjes. Snij de Frankfurter en de Tiroler knödel ook klein.

Verhit de olie in een grote pan en bak er de courgette, ui en Frankfurter in aan tot ze gaan kleuren. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Bak dan de aardappelplakjes en de knoedels goed aan. Doe de warm gehouden ui, courgette en Frankfurter weer in de pan. Bestrooi het met zout, peper, majoraan en peterselie, en dan aan tafel allemaal.

 

Gröstl met courgette
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *