Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Tiroler Knödel
Tiroolse knoedels

Tiroolse knoedels, dat is echt ouderwetse burgermanskost. Gekookte ballen van bloem en Semmelwürfel of Knödelbrot (dat zijn oude witte broodjes die in blokjes, resp. schijven, zijn gesneden), die gevuld zijn met ui en blokjes spek. Zou zomaar een maaltijd op zich kunnen zijn, samen met b.v. zuurkool, maar ook heel lekker als bijgerecht of (als je er hele kleine Tiroler knödeltjes van maakt) in de soep.

Deze Tiroolse knoedels zijn vrij snel en makkelijk te maken, en dat is altijd mooi meegenomen.

Tiroler knödel 20 gr. boter
Tiroler knödel 2 eieren
Tiroler knödel 4 el. bloem
Tiroler knödel 2½ dl. melk
Tiroler knödel ½ bosje peterselie
Tiroler knödel 250 gr. Semmelwürfel (oud, hard witbrood, in blokjes gesneden)
Tiroler knödel 250 gr. gerookt spek
Tiroler knödel 1 ui

Snij de ui fijn en bak ze zachtjes in de boter tot ze glazig is. Laat ze afkoelen.

Snij het gerookte spek in kleine blokjes. Meng alle ingrediënten: bloem, eieren, melk, peterselie en spekblokjes met de afgekoelde uien. Kneed het even door en laat het een half uurtje rusten.

Maak ballen van het deeg en laat ze in zachtjes kokend en gezouten water in 10 minuten gaar koken.

Tiroler Knödel zijn lekker met zuurkool.

 
Tiroler knödel
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *