Oostenrijkse recepten      Gerechten uit de keuken van Oostenrijk

 

Warmer Krautsalat
Warme koolsalade

Eigenlijk is het gestoofde zuurkool, maar dan zonder het zuur, deze warme koolsalade met karwijzaad en uitgebakken spekjes. Lekker als bijgerecht, vooral bij een stukje varkensvlees. Bedacht in Oostenrijk. Koude koolsalade, die hebben ze daar ook. Het recept daarvoor vind je hier.

Warme koolsalade

Voor deze warme koolsalade hebben we nodig:
1 kg. witte kool
zout
1 el. olie
100 gr. doorregen spek
1 middelgrote ui
½ tl. gemalen karwij
1 el. azijn

Haal de buitenste bladeren van de kool, snij de kool in vieren en verwijder de stronken. De rest hak of snij je in flinterdunne reepjes. Kruid het met wat zout

Snij het spek in kleine blokjes, Die bak je in een pan met een dikke bodem in de olie tot ze hun vet verliezen en mooi gaan kleuren. In het overgebleven vet bak je de gesnipperde ui tot hij glazig wordt. Doe er de karwij bij, blus het af met de azijn en laat daar dan de fijngesneden kool in stoven, met het deksel op de pan.

Als de kool zacht is doe je hem in een schotel en bestrooi je hem met de blokjes spek. Meteen op tafel zetten, anders is het geen warme koolsalade meer.

 

Warme koolsalade
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *