gerechten uit de keuken van Oostenrijk
voorgerechten
rundvleessalade
Weense aardappelsoep
Salzburgse biersoep
bonensoep uit Burgenland
daslooksoep
Fischbeuschelsuppe
frittatensoep
goulashsoep
karwijsoep
kastanjesoep
kirchtagssoep
linzensoep
mierikswortelsoep
pompoensoep
runderbouillon met daslook-gnocchi
vlierbessensoep
witte wijnsoep
gerechten met varkensvlees
aardappelgoulash met worst
cordon bleu pannenkoekjes
gehaktballen in varkensnet
goulash van varkensschenkel
Grammelknödel
Hascheeknödel
Ritschert
Steirisches schnitzel
varkensgebraad (Krustenbraten)
varkensgebraad (Schweinsbraten)
Wurzelfleisch (varkensvlees met groenten)
Zweigelt-goulash
gerechten met spek en/of worst
Boheemse erwten
frigga
grenadiermars
goulash van aardappelen en worst
pompoenstrudel met worst
Gröstl met courgette
Gröstl met cantharellen
Tiroler Knödel
gebakken spekknödel
worstsalade
gerechten met rundvlees of kalfsvlees
Altwiener Backfleisch (runderschnitzel)
boerengoulash
cordon bleu
fiakergoulash
Fisoleneintopf
gevulde kalfsborst
kalfsschnitzel (Wiener Schnitzel)
kalfsgoulash
Kaiser-goulash
Naschmarkt-goulash
Weense Saftgoulash
Weense kalfslongen
kalfswangen in rode wijn
ossenstaart op Weense wijze
rijstvlees uit Wenen
roomgoulash
rosbief (Saftiges Beiried)
Esterhazy rostbraten
Girardi rostbraten
Vanille rostbraten
Zwiebel rostbraten
rundergoulash
Salzburger Bierfleisch
Saures Rindfleisch
aspic van Tafelspitz
Tafelspitz
Tiroler Gröstl
gerechten met paardenvlees
paardensoep en bordvlees
gerechten met gevogelte en wild
St.Maartensgans
goulash van hertenvlees
gefrituurde kip (Wiener Backhendl)
Weense kipsalade
gerechten met vis
haringsalade
gefrituurde karper
karper met maanzaad
karper met pompoencrème
karpersoep
karper met walnoten
gevulde snoek
snoek met linzen
visballetjes van snoek
snoekbaars met roomsaus
zalm met pompoen en linzen
vegetarische gerechten
aardappelgoulash
aardappelgoulash 1914
aardappel-pompoenkoek
arme ridder
cantharellenragout
goulash van cantharellen
einbrennte Hund
kaasknoedels (Käseknödel)
kaasknoedels uit Pinzgau (Kaspressknödel)
kaasknoedels met spinaziesaus
kaasnoedels uit Karinthië
kaasspätzle uit Vorarlberg
knoedels met pruimenmoes
komkommergoulash
macaroni met kaas
Pinzgauer Kasnocken
pompoen-goulash
pruimenknoedels met paprikasaus
Schlutzkrapfen (“ravioli”) met plattekaas en spinazie
Schlutzkrapfen met rode biet en maanzaad
spinazieknoedels
zoete noedels
bijgerechten
aardappelknoedels
aardappelsalade
Butternockerln
Eierkren
Erdäpfelkrapferl (aardappelkoekjes)
Erdäpfelschmarrn
appel-mierikswortelsaus
bieslooksaus
kaiserbroodje
koolsalade
warme koolsalade
pompoen-gnocchi
sasaka
Semmelknödel
Serviettenknödel
Spätzle
Specklaibchen
Tiroler Knödel
Vinschgerl
nagerechten en gebak
Apfelstrudel
Wiener Wäschermädeln (abrikozen in beslag)
Marillenknödel (abrikozenknoedels)
Bratäpfel
broodpudding
buchteln met vanillesaus
citroenflensjes
courgettecake
dalken
Donauwellen
Kaiserschmarren
bezopen Kapucijnen
Krapfen (“donuts”)
Linzer Augen
Linzer Torte
Waldviertler Mohntorte
Mohr im Hemd
Powidl Pofesen
Powidltascherl
Radetzky rijst
Rehrücken
Reindling (tulbandgebak)
Sachertorte
Salzburger Nockerln
gefrituurde vlierbloesem
Gebackene Zwetschkenknödel (pruimenknoedels)