ZOETWATERVISSEN
brasem
gebakken brasem (h)
forel
forel met aardappelen (srb)
forel in dillesaus (bih)
forel met dragon (ro)
forel met knoflook (cz)
forel met kruiden (cz)
forel gevuld met kruiden (sk)
forel met lecsó en aardappelen (h)
forel als in Ohrid (mk)
forel met paddenstoelen (h)
krokante forel met peper (sk)
forel in spek (ro)
forel met spinazie en kaas (mk)
Ohrid forel (mk)
saramură van forel (ro)
forel in rode wijn (srb)
forel in yoghurt (srb)
vissoep uit Ohrid (mk)
vissoep uit Teteven (bg)
karper
romige soep van karper (ro)
halászlé (h)
begraven karper (ro)
dronken karper (srb)
karperfrietjes (cz)
gebakken karper (h)
gefrituurde karper (a)
karper met maanzaad (a)
karper voor St.Nicolaas (bg)
karper voor de kerst (cz) (4 recepten)
karper op Joodse wijze (cz)
karper met pompoencrème (a)
karper met ui (ro)
karper met venkel (ro)
karper in vruchtensaus (mn)
karper met walnoten (a)
plachie van vis (ro)
meerval
paprikás van meerval (h)
paprikas van meerval (srb)
stoofpotje van meerval (srb)
meerval met yoghurtsaus (ro)
snoek
gebakken snoek (h)
snoek met zure room (h)
snoek als in Blatná (cz)
snoek als in Bratislava (cz)
snoek met gember (cz)
gevulde snoek (a)
snoek met linzen (a)
snoek uit de oven (bih)
snoek als in Praag (cz)
spiezen van snoek (cz)
visballetjes van snoek (a)
snoekbaars
snoekbaars met citroen en dille (bg)
snoekbaars met courgette (sk)
gebakken snoekbaars (h)
gekookte snoekbaars (ro)
snoekbaars uit de Karpaten (h)
snoekbaars met linzen (sk)
snoekbaars met roomsaus (a)
snoekbaars met uiensaus (h)
snoekbaars met witte wijn (srb)
voorn
vis op riet (mk)
roomsoep van rietvoorn (ro)
voorn in azijn (cz)
voorn met ketchup-boter (cz)
witvissalade met augurken (cz)
zalm
zalm in mierikswortelsaus (cz)
zalm met noten, honing en mosterd (cz)
zalm met kersen (sk)
zalm met pompoen en linzen (a)
ragout van zalm en krab (hr)
diverse riviervissen
gefrituurde visjes (plašica) (mk)
Hongaarse vissoep (h)
plachie van vis (ro)
salade van viskuit (ro)
saramură van vis (ro)
vissoep (srb)
ZEEVISSEN, SCHAAL- en SCHELPDIEREN
ansjovis
paprika met ansjovis en kaas (slo)
gefrituurde ansjovis (hr)
garnalen
soep van gamba’s (mn)
roomsoep met garnalen (mn)
haring
haringsalade (a)
heek
viskroketjes van heek (bg)
inktvis en octopus
gevulde inktvis (bg)
gevulde inktvis (hr)
inktvissalade (hr)
octopus uit Kvarner (hr)
zwarte risotto (hr)
zwarte risotto met sepia (mn)
krab
ragout van krab en zalm (hr)
langoustines
scampi met buzaru (hr)
makreel
makreel met walnoten (bg)
bonito uit de oven (bg)
mosselen
mosselen buzaru (hr)
mosselen buzaru (mn)
sardines
stoofpotje van sardines (mn)
tandbaars
tandbaars “onder de klok” (hr)
tonijn
pašticada van tonijn (hr)
tonijn als in Hvar (hr)
zeebaars
zeebaars met groenten (slo)
zeebaars uit de oven (slo)
zwaardvis
zwaardvis met aardappelen (hr)
diverse zeevissen
brodet (stoofpotje van vis) (hr)
Dalmatische brodet (hr)
pasta met zeevruchten (hr)
gefrituurde visjes (hr)
Dalmatische vissoep (hr)
vissoep (mn)
zeevis in azijn (bg)