Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Supă de mere si pastarnac
Appelsoep met pastinaken

Dit heerlijk romige Roemeense soepje van pastinaken en appel heeft een zijdezachte textuur en een licht prikkelende smaak. De heel eventjes in olijfolie gebakken blaadjes verse salie en het knapperige brood maken het feest compleet.

Appelsoep met pastinaken

30 gr. boter
1 ui, gesnipperd
700 g pastinaak, schoongemaakt en in schijfjes gesneden
2 grote appels, geschild en in stukken gehakt
1½ l. groentebouillon (mag natuurlijk best van een blokje)
2 dl. slagroom
zout en versgemalen zwarte peper
een paar takjes verse salie
2 el. olijfolie
niet te dikke sneetjes stevig, donkerbruin brood

Laat de boter smelten in een grote pan. Doe er de ui, pastinaak en appelstukjes in, dek het af en bak het op een laag vuur gedurende 10 minuten. Af en toe even roeren.

Doe er de bouillon bij, samen met 4 salieblaadjes. Breng het aan de kook, dek het af en laat het 40 minuten zachtjes koken, tot de pastinaak zacht genoeg is om te worden gepureerd.

En dat is de volgende stap: verwijder de salieblaadjes en pureer je soep met een staafmixer. Roer nu de room door de soep en warm het nog eens goed door. Kruid de appelsoep met zout en peper.

Verhit ondertussen de olie in een kleine koekenpan. Doe er een paar takjes salie in, en laat ze 2 minuten bakken. Haal ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe nu een paar sneetjes brood in de pan en bak ze eventjes aan allebei de kanten.

Knip de uitgelekte gebakken blaadjes salie van de takjes. Bestrooi het gebakken brood met de blaadjes salie en zet het, samen met de hete soep, meteen op tafel.

Appelsoep met pastinaken

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *