Roemeense recepten         Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Piure de urzici
Brandnetelpuree

Akelig gezond, die brandnetels, en ze groeien nog gratis en voor niks in je achtertuin ook.

Wat? GRATIS???

Dat laten we ons geen twee keer zeggen!

Hedenavond: brandnetelpuree!

500 gr. jonge, verse brandnetels
2 el. olie
1 el. bloem
2 – 3 tenen knoflook
zure room
zout
mamaliga

Gebruik alleen de toppen en de zachte bladeren van jonge brandnetels. Was ze een paar keer goed in water. Kook ze daarna 10-15 minuten in gezouten water. Laat ze goed uitlekken in een zeef.

Doe de brandnetels samen met de olie in een pan en pureer ze met een staafmixer. Dan gaat er een lepel bloem bij, de knoflook en wat zout. Goed roeren, een beetje van het vocht waarin je de brandnetels hebt gekookt erbij en eventjes laten koken tot je een mooie, dikke en vloeiende puree hebt.

Leg er een lekkere kwak zure room op, bestrooi het met b.v. verse dille, paprikapoeder of zwarte peper, en dien het op met mamaliga, eventueel met een spiegelei erbij.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *