Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Cartofi noi cu lămâie la cuptor
Citroenaardappelen

Dille is een kruid dat in de Roemeense keuken overvloedig wordt gebruikt. Zo ook over deze ovenaardappelen, die prima samengaan met b.v. een gebraden kip of een stuk geroosterd vlees.

500 gr. aardappelen
2-3 eetlepels citroensap
50 g boter
3 el. olie
1 dl. water
zout en peper
een paar blaadjes basilicum
2 teentjes knoflook, geperst
een bosje dille, fijngehakt
peterselie

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grote stukken. Als de aardappelen klein zijn laat je ze heel. Vet een ovenschaal in met de boter. Verdeel er de aardappelen over, en giet het water en de olie eroverheen. Kruiden met peper en zout, en de basilicum. Of rozemarijn. Dek de schaal af met alufolie en zet hem in de hete oven. 15 minuten.

Roer ondertussen het citroensap, de geperste knoflook en de fijngehakte dille door elkaar. Haal de aardappelen na een kwartier bakken uit de oven en verwijder het folie. Strooi het kruidenmengsel erover en zet de schaal weer terug, nog eens twintig minuten, maar nu onafgedekt.

Bestrooi de aardappelen tot slot met de peterselie en serveer, als hoofdgerecht met augurken en een salade, of als bijgerecht.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *