Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Salata de dovlecei
Courgettesalade

Courgettes kun je prima rauw eten. Voor deze salade pers je het vocht er uit. Dan ligt het allemaal wat minder zwaar op de maag.

Voor deze courgettesalade hebben we nodig:
4 – 5 courgettes
2 uien
1 dl. olie
3 eieren
2 el. gehakte dille
zout en peper

Snij de uien klein en bak ze in de olie tot de glazig zijn en lichtjes gaan kleuren.

Ondertussen rasp je de courgettes. Doe ze in een keukendoek en pers er zoveel mogelijk het vocht uit.

De eieren kook je hard. Pel ze en snij ze in plakjes.

Laat alles afkoelen, kruid het met peper en zout en meng de courgettesalade met de gehakte dille.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *