Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Salata de dovlecei
Courgettesalade

Courgettes kun je prima rauw eten. Voor deze courgettesalade pers je het vocht er uit. Dan ligt het allemaal wat minder zwaar op de maag. De courgette wordt geraspt en gemengd met glazig gebakken uien, olie, een paar hard gekookte eieren en flink wat van het in Roemenië zo populaire kruid: dille. Een eenvoudige salade als bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Courgettesalade

Voor deze courgettesalade hebben we nodig:
4 – 5 courgettes
2 uien
1 dl. olie
3 eieren
2 el. gehakte dille
zout en peper

Courgettesalade
Snij de uien klein en bak ze in de olie tot de glazig zijn en lichtjes gaan kleuren.


Ondertussen rasp je de courgettes. Doe ze in een keukendoek en pers er zoveel mogelijk het vocht uit.

Courgettesalade
De eieren kook je hard. Pel ze en snij ze in plakjes.


Laat alles afkoelen, kruid het met peper en zout en meng de courgettesalade met de gehakte dille.

 


download dit recept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.