Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Păstrăv îmbrăcat în bacon
Forel in spek

In dit zeer aantrekkelijke bbq-recept worden de forellen ingesmeerd met een mengsel van knoflook, olie en citroensap, omwikkeld met spek en gebakken op de hete gril. Even simpel als onweerstaanbaar lekker.

4 forellen
20 plakjes dun gesneden ontbijtspek (bacon)
4 teentjes knoflook
citroensap
olijfolie
zout en peper

Maak een pasta van de knoflook, de olijfolie en het citroensap. In de vijzel, of in de keukenmachine. Breng het op smaak met zout en peper. Smeer er de vissen van binnen en buiten mee in.

Omwikkel de forellen met de bacon, ongeveer 5 plakjes spek per vis, van kop tot staart. Leg ze op een hete grilplaat en laat ze lekker bakken ze tot het spek mooi bruin gekleurd is. Wel halverwege even keren natuurlijk.

Lekker met aardappeltjes, gebakken in de roomboter en bestrooid met dille.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *