Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Pastrav cu smantana si tarhon
Forel met room en dragon

Dit visgerecht van forel met room en dragon lijkt niet een klein beetje geïnspireerd op de beroemde kip met dragon; de welbekende Roemeense klassieker. Het is in ieder geval een zeer aantrekkelijk en ook een zeer eenvoudig recept. De forelfilets gaan met alles erop en eraan de oven in: de in plakken gesneden tomaten, daarop de kruiden, dat wordt besprenkeld met wat citroensap en ten slotte overgoten met room. Dat schuif je in de oven en dan is het 20 minuten later klaar. Een kind kan de was doen. Lekker met een glaasje kruidige witte wijn en wat gekookte of gebakken aardappeltjes. En misschien nog een kleine groene salade voor de vitamientjes.

Forel met room en dragon

Forel met room en dragon, dat maken we met:
6 forelfilets
1 citroen
2 tomaten
150 gr. room
dragon
tijm
zout en peper
olijfolie

Forel met room en dragon
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Forel met room en dragon
Was de forelfilets en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze in een met een beetje olie lichtjes ingevette vuurvaste schaal. Snij de tomaten in plakjes. Die leg je op de forelfilets. Bestrooi ze met de kruiden. Pers 1 helft van de citroen uit en besprenkel de visfilets met een beetje sap. Schep nu de room over de vissen, besprenkel het met een paar druppels olijfolie en nog wat druppels citroensap.

Forel met room en dragon
Zet de forelfilets in de voorverwarmde oven en laat het vijf minuten bakken. Dan giet je een heel klein scheutje water tussen de vissen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem terug in de oven. Laat het nog een kwartiertje gaan.

Forel met room en dragon
Serveer deze forel met room en dragon heel simpel met een portie gekookte of gebakken aardappelen en een schijfje citroen.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *