Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Pastrav cu smantana si tarhon
Forel met room en dragon

Een zeer eenvoudig en aantrekkelijk recept. De forelfilets gaan met alles erop en eraan de oven in. 20 minuten later klaar. Een kind kan de was doen.

6 forelfilets
1 citroen
2 tomaten
150 gr. room
dragon
tijm
zout en peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Was de forelfilets en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze in een met een beetje olie lichtjes ingevette vuurvaste schaal. Snij de tomaten in plakjes. Die leg je op de forelfilets. Bestrooi ze met de kruiden. Pers 1 helft van de citroen uit en besprenkel de visfilets met een beetje sap. Schep nu de room over de vissen, besprenkel het met een paar druppels olijfolie en nog wat druppels citroensap.

Zet de forelfilets in de voorverwarmde oven en laat het vijf minuten bakken. Dan giet je een heel klein scheutje water tussen de vissen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem terug in de oven. Laat het nog een kwartiertje gaan.

Serveer de vis met gekookte aardappelen en een schijfje citroen.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *