Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Ouă pane
Gefrituurde eieren

Deze gefrituurde eieren vormen een fraai voor- of lunchgerechtje. Even simpel als lekker, want waarom zouden we moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Een paar hardgekookte eieren worden heel eenvoudig gepaneerd en in de frituur gejonast tot ze er weer goudbruin uitkomen. Je dient ze op met bijvoorbeeld een groene saus (zie hieronder) en een paar blaadjes sla. Dan heb je voor een habbekrats en met een minimum aan moeite een hartstikke sjiek voorgerechtje, toch?

Gefrituurde eieren

Wat we voor onze gefrituurde eieren nodig hebben, dat is niet meer dan:
6 hardgekookte eieren
2 rauwe eieren
1 – 2 eetlepels bloem
3 – 4 eetlepels paneermeel
zout
olie voor het frituren

Gefrituurde eieren
Klop de 2 rauwe eieren los met wat zout en voeg bloem toe tot het een dikke brij is geworden. Het moet ongeveer de consistentie van zure room hebben.


Haal de hard gekookte eieren door dit mengsel, en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dat nog een keer om een dikke korst te krijgen.

Gefrituurde eieren
Frituur de eieren in gloeiend hete olie tot ze mooi bruin zijn. Dat gaat snel: na een minuut ben je al een heel eind. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.


Dien de gefrituurde eieren op met bijvoorbeeld groene saus of een mosterdsausje, en een frisse salade.

Groene saus maak je eenvoudig door wat tuinkruiden, zoals peterselie, dille, pimpernel e.d. te mengen met mayonaise. Wat peper en zout erdoor en je bent klaar.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *