Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Supă de curcan
Kalkoensoep

Deze traditionele kalkoensoep werd (en wordt) vooral gemaakt met het slachtafval van de kalkoen zoals de vleugelpunten en de nek. In dit recept doen we het met de dijen en de vleugels, want we willen wel een smakelijk stukje vlees op ons bordje. Het vlees kun je eventueel vóór het serveren van de botten halen, zodat je de soep zonder botjes en velletjes op tafel kunt zetten. In Roemenië gaat er dan vaak nog een kwak room doorheen, en als je er dan nog een stuk brood bij eet vormt deze kalkoensoep een complete, voedzame en vooral erg smakelijke maaltijd.

Kalkoensoep

Voor deze kalkoensoep hebben we nodig:
de dijen en de vleugels van 1 kalkoen
½ knolselderij
3 – 4 wortelen
1 ui
2 ongepelde teentjes knoflook
2 rode puntpaprika’s
2 groene paprika’s
1 tomaat
zout en peper
een bosje peterselie
2 handjes (of meer) pasta naar smaak of voorraad, zoals vermicelli, noedels, in stukjes gebroken spaghetti, etc.

Kalkoensoep
Was de kalkoenstukken en zet ze in een grote pan met water op het vuur. Breng het aan de kook en schep er het schuim vanaf. Snij ondertussen alle groenten in hapklare stukjes, behalve de ui, die hoef je alleen maar te pellen. De teentjes knoflook hoef je helemaal niet te pellen, die kunnen er zo in. Doe het allemaal bij de kokende kalkoen in de pan, kruid het met wat zout en peper, en laat het zo’n anderhalf uur zachtjes verder koken, tot de kalkoen helemaal gaar is.

Kalkoensoep
Vis de knoflookteentjes en de ui uit de kalkoensoep. Die hebben hun smaakmakende werk gedaan en kunnen weg. Proef af op zout en peper, doe er de gehakte peterselie en de vermicelli of noedels bij. Laat de kalkoensoep nog vijf minuutjes pruttelen tot je pasta gaar is, en je kunt aan tafel.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *