Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Plachie de crap
Karper met uien

De karperfilets in dit recept worden eerst even gebakken. Dan gaan ze samen met een flinke hoeveelheid gebakken uien, wat witte wijn en wat citroensap de oven in. Een simpel recept, wat maar weer eens bewijst dat je met vis geen rare streken hoeft uit te halen.

Voor 4 porties van deze karper hebben we nodig:

4 filets van karper, van zo’n 150 gr. elk
bloem
4 uien
een kopje olie
1 glas witte wijn
citroensap
Zout en peper

Vet de bodem van een ovenschaal in met een beetje van de olie. De ovenschaal moet zo groot zijn dat de stukken vis er precies in passen, dicht tegen elkaar.

Was en droog de vis, haal ze door de bloem en bak ze even aan beide zijden in een koekenpan in wat olie tot ze mooi kleuren. Haal de stukken vis weer uit de pan en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal.

Bak nu de uienringen in het achtergebleven vet tot ze goudbruin zijn. Giet het citroensap en de witte wijn bij de uien. Roer het allemaal door elkaar verdeel het over de vissen. Kruiden met peper en zout, en dan 30 minuten in een matig warme oven.

Deze karper kun je warm serveren, maar ook koud, op een zomerse dag, smaakt deze vis prima.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *