Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Mujdei de ustoroi
Knoflooksaus

De gewone knoflooksaus, die kennen we allemaal. Deze mujdei uit Roemenië is het superlatief dat alle andere knoflooksauzen doet verbleken. Dracula gaat er beslist voor op de loop.
Deze Roemeense knoflooksaus is heerlijk bij vlees of vis, vooral gegrild, of als toevoeging in b.v. soepen.

1 bol knoflook
6 el. (olijf)olie
2 – 3 el. (witte wijn)azijn
zout
water (gewoon of met koolzuur)

Maak de knoflook schoon. Maak de tenen fijn in een keukenmachine of met de knijper. Meng de knoflook met het zout. Giet er de helft van de olie bij en wrijf het goed met een houten lepel tot het een wit schuim vormt. Roer er de azijn onder, een klein beetje water en de rest van de olie.

Mujdei moet stevig, wit en romig zijn als ijs.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *