Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Clătite cu crenvurşti
Pannenkoeken met worstjes

Pannenkoeken uit de oven zijn een geliefd maaltje in heel Oost-Europa. Meestal in een stevige saus van kaas, zoals in deze pannenkoeken uit Servië, maar vaak ook gevuld met vlees, zoals in de fameuze Hongaarse Hortobágyi palacsinta, of in deze gevulde pannenkoeken uit Bulgarije.
In dit recept uit Roemenië worden de pannenkoeken rond Weense worstjes gewikkeld en gebakken in een smakelijk sausje van tomaten, knoflook en kaas.

Voor de pannenkoeken hebben we nodig:
200 gr. bloem
2 eieren
½ l. melk
1 snufje zout

en verder:
6 weense worstjes
400 gr. gezeefde tomaten
2 tenen knoflook
1 el. olijfolie
1 dl. kippenbouillon
1 klein bosje peterselie
zout en peper
100 gr. geraspte kaas

Eerst maken we de pannenkoeken. Meng de bloem met de melk, de eieren en een snufje zout. Klop het luchtig en laat het even rusten. Met dit beslag bak je zes niet al te grote pannenkoeken in een koekenpan met wat boter of olie. Laat de pannenkoeken afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Rol in elke pannenkoek een Weens worstje en leg die naast elkaar in de schaal. Meng de gezeefde tomaten, knoflook, olijfolie en kippenbouillon. Kruid het met zout en peper en wat gehakte peterselie. Giet deze saus over de pannenkoeken en strooi er de geraspte kaas over. Zet het in de voorverwarmde oven en laat het lekker een goed half uur bakken, tot er een mooie gouden korst op komt.

Serveer de gevulde pannenkoeken met een groene salade.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *