Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Salată de conopidă cu usturoi
Bloemkoolsalade met knoflook

Deze bijzondere salade van bloemkool is speciaal voor de liefhebbers van dat uiterst heilzame bolgewas, Allium sativum, beter bekend als knoflook.

Niet doen als je vanavond een date hebt.

Voor deze Roemeense bloemkoolsalade hebben we nodig:
1 bloemkool
1 klont roomboter
6 – 7 tenen knoflook
2 dl. slagroom
zout en peper

Kook de bloemkool in gezouten water gaar. Giet de bloemkool af, doe er de klont boter bij en zet de pan terug op het vuur. Maak met een houten lepel al roerend de bloemkool stuk. Terwijl je dit doet verdampt een groot deel van het water in de bloemkool. Doe het met een houten lepel, want het mag geen puree worden.

Laat de bloemkool helemaal afkoelen in de pan. Schep het af en toe om, zodat nog wat extra vocht kan verdampen.

Rasp de knoflook (persen mag ook) en meng het met de room. Doe de koude bloemkool in een schaal, meng het met de knoflookroom en kruid de salade met peper en zout naar smaak.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *