Gerechten uit de keuken van Roemenië
Pasta de jumari
Spread van kaantjes
Een Roemeense traditional is het, dit smakelijke smeerseltje voor op een stukje brood voor bij het borreltje of het biertje. Pasta de jumari zijn fijngemalen kaantjes gemengd met een ui, een hardgekookt ei en wat kruiderij. Het is kinderlijk eenvoudig om te maken. De kaantjes koop je bij de slager, of je maakt ze vrij eenvoudig zelf. Op deze pagina lees je hoe je dat doet. Spread van kaantjes eet je, zoals gezegd, op een stuk brood, bestrooid met flinterdun gesneden rode ui en wat paprikapoeder.
Pasta de jumari, spread van kaantjes, dat maken we met:
250 gr. kaantjes
1 hardgekookt ei
1 kleine ui
½ tl. zwarte peper
½ tl. scherp paprikapoeder
(evt.) zout
Eenvoudiger dan dit kan een recept niet worden: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het tot een fijne brij. Klaar. In een afgesloten pot in de koelkast kun je het spul nog een hele tijd bewaren.
Je smeert het op een stukje brood, garneert het met flinterdun gesneden ringetjes rode ui en een snufje paprikapoeder. Ook lekker met wat augurkjes en/of ander tafelzuur.