Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Pasta de jumari
Spread van kaantjes

Een Roemeense traditional is het, dit smakelijke smeerseltje voor op een stukje brood voor bij het borreltje of het biertje. Pasta de jumari zijn fijngemalen kaantjes gemengd met een ui, een hardgekookt ei en wat kruiderij. Het is kinderlijk eenvoudig om te maken. De kaantjes koop je bij de slager, of je maakt ze vrij eenvoudig zelf. Op deze pagina lees je hoe je dat doet. Spread van kaantjes eet je, zoals gezegd, op een stuk brood, bestrooid met flinterdun gesneden rode ui en wat paprikapoeder.

Spread van kaantjes

Pasta de jumari, spread van kaantjes, dat maken we met:
250 gr. kaantjes
1 hardgekookt ei
1 kleine ui
½ tl. zwarte peper
½ tl. scherp paprikapoeder
(evt.) zout

Spread van kaantjes
Eenvoudiger dan dit kan een recept niet worden: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het tot een fijne brij. Klaar. In een afgesloten pot in de koelkast kun je het spul nog een hele tijd bewaren.

Spread van kaantjes
Je smeert het op een stukje brood, garneert het met flinterdun gesneden ringetjes rode ui en een snufje paprikapoeder. Ook lekker met wat augurkjes en/of ander tafelzuur.

 

Spread van kaantjes
download dit recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *