Gerechten uit de keuken van Roemenië
Tocană de ceapă
Stoofpot van ui
Iets maken van helemaal niks is al niet makkelijk, maar iets maken van helemaal niks dat nog lekker smaakt ook, dat is een kunst. Simpel, goedkoop en ook nog eens heel gezond is het, deze stoofpot van ui, want uien zitten barstensvol vitamine C, calcium en ijzer.
Voor dit vegetarische stoofpotje hebben we bijna niets nodig:
6 grote uien
3 eetlepels olie
1 tl. scherp paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 el. water
zout
Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Bak ze samen met de gehakte knoflookteen zachtjes in de olie tot ze glazig worden.
Doe er het paprikapoeder bij, zout naar smaak en twee eetlepels water. Breng het aan de kook en laat het laat het doorkoken tot het vocht verdampt is.
Je kunt het gerechtje wat meer smaak geven door er samen met het water een eetlepel wijnazijn bij te doen. Serveer deze stoofpot van ui met mămăligă, eventueel met een lepel zure room.