Roemeense recepten      Gerechten uit de keuken van Roemenië

 

Tocană de ceapă
Stoofpotje van ui

Iets maken van helemaal niks is al niet makkelijk, maar iets maken van helemaal niks dat nog lekker smaakt ook, dat is een kunst.
Simpel, goedkoop en ook nog eens heel gezond, want uien zitten barstensvol vitamine C, calcium en ijzer.

Voor dit vegetarische stoofpotje hebben we bijna niets nodig:
6 grote uien
3 eetlepels olie
1 tl. paprikapoeder
1 teentje knoflook
2 el. water
zout

Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Bak ze samen met de gehakte knoflookteen zachtjes in de olie tot ze glazig worden.

Doe er het paprikapoeder bij, zout naar smaak en twee eetlepels water. Breng het aan de kook en laat het laat het doorkoken tot het vocht verdampt is.

Je kunt het gerechtje wat meer smaak geven door er samen met het water een eetlepel wijnazijn bij te doen. Serveer het uienpotje met mămăligă, eventueel met een lepel zure room.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *