Servische recepten        Gerechten uit de keuken van Servië

 

Pogačice od krumpira
Aardappelpannenkoekjes

Aardappelpannenkoekjes. We kennen ze o.a. ook uit Oostenrijk, uit Tsjechië, uit Slowakije en Hongarije. Onweerstaanbaar, dat zijn ze. Zeker als ze gevuld zijn met kaas en ham, zoals in dit recept uit Servië.

1 kg. aardappelen
2 eieren
200 gr. kaas
100 gr. maïsmeel
100 gr. ham
1 el. gehakte peterselie
zout en peper

Kook de aardappelen gaar, pel ze en werk ze door een aardappelpers. Rasp de kaas en snij of hak de ham in flinterdunne stukjes. Meng de aardappelpuree met de ham en de geraspte kaas, de eieren, het maïsmeel en de peterselie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper, kneed er een deeg van en vorm er een rol van. Van die rol snij je plakken van een kleine centimeter dik. Bak de aardappelpannenkoekjes in een laagje hete olie aan beide kanten goudbruin, laat ze even uitlekken op keukenpapier en eet ze terwijl ze nog lekker heet zijn.

 

Aardappelpannenkoekjes met ham en kaas
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *