Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Pastrmka u vinu
Forel in wijn

In dit eenvoudige recept worden de forellen gemarineerd in een mengsel van wijn en olie en gekruid met flink wat peterselie en munt. Je hebt er nauwelijks werk aan: de vissen schuif je met dezelfde marinade in de oven. Je hoeft eigenlijk alleen maar te wachten tot ze gaar zijn.

forel in wijn

forel in wijn

4 forellen
6 el. rode wijn
3 el. olijfolie
3 el. water
4 tenen knoflook
1 tl. vegeta
zout en peper
1 el. gehakte verse peterselie
1 el. gehakte verse munt

Meng de wijn met het water, de olie en de geplette tenen knoflook. Kruid het met een flinke theelepel vegeta, zout en peper, en peterselie en munt.
Maak de vissen schoon, was ze onder koud water en dep ze goed droog. Kruid ze van binnen met wat zout en peper. Overgiet de forellen met de marinade en zet het een half uur in de koelkast.

Ondertussen verwarm je de oven voor op 180ºC.

Na het halve uur draai je de forellen een keer om en zet je ze met marinade en al in de oven. Laat het bakken tot de vissen mooi goudbruin kleuren.

Serveer de forel met een partje citroen en b.v. gekookte aardappelen met een klont boter en wat peterselie of bieslook.


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *