Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Pastrmka u vinu
Forel in wijn

“…en bij deze forellen drinken we vandaag geen witte, maar rode wijn.”

Rode wijn? Bij vis???

Jazeker. En het smaakt ook nog eens uitstekend. In dit eenvoudige recept voor forel in wijn worden de vissen namelijk gemarineerd in een mengsel van rode wijn en olie en gekruid met flink wat knoflook, peterselie en munt. Het is niet alleen erg lekker, maar je hebt er bovendien ook nog eens nauwelijks werk aan. De forellen mogen een half uurtje marineren in de koelkast en dan schuif je ze simpelweg met marinade en al in de hete oven. Je hoeft eigenlijk alleen maar te wachten tot ze gaar zijn.

Forel in wijn

Voor vier porties van onze Servische forel in wijn gaan we in huis halen:
4 forellen
6 el. rode wijn
3 el. olijfolie
3 el. water
4 tenen knoflook
1 tl. vegeta
zout en peper
1 el. gehakte verse peterselie
1 el. gehakte verse munt

Forel in wijn
Meng de wijn met het water, de olie en de geplette tenen knoflook. Kruid het met een flinke theelepel vegeta, zout en peper, en peterselie en munt.
Maak de vissen schoon, was ze onder koud water en dep ze goed droog. Kruid ze van binnen met wat zout en peper. Overgiet de forellen met de marinade en zet het een half uur in de koelkast.


Ondertussen verwarm je de oven voor op 180ºC.

Forel in wijn
Na het halve uur draai je de forellen een keer om en zet je ze met marinade en al in de oven. Laat het bakken tot de vissen mooi goudbruin kleuren.


Serveer de forel in wijn met een partje citroen en b.v. gekookte aardappelen met een klont boter en wat peterselie of bieslook. Ja, en een glaasje wijn natuurlijk. Rode wijn, dat spreekt.


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *