Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Pastrmka u kiselom mleku
Forel in yoghurt

Dit is niet alleen in Servië een klassiek gerecht, maar in alle landen van het voormalige Joegoslavië. De forellen worden eerst gebakken in de olie en vervolgens een paar uur gemarineerd in van die lekkere romige yoghurt met een flinke dosis knoflook erdoor. Een even bijzonder als verrassend en verfrissend gerecht, lekker voor bijvoorbeeld een zomerse lunch.

forel in yoghurt

Voor vier porties in yoghurt gemarineerde forel hebben we nodig:
4 forellen
2 l. yoghurt
6-7 tenen fijngehakte knoflook
een snuf zout
zwarte peper
verse tijm

Maak de forellen schoon, spoel ze goed onder de koude kraan, dep ze droog en bak ze in een koekenpan in ruim olie.

Meng de yoghurt met de gehakte knoflook en het zout. Leg de forellen naast elkaar in een schaal en overgiet ze met de yoghurt, zodat ieder stukje forel is bedekt. Giet er een eetlepel van de olie waarin de vis is gebakken overheen en kruid het met zwarte peper. Strooi er wat tijm overheen, bedek de schaal met folie en zet het 4-5 uur in de koelkast.

Serveer de koude vis met gekookte aardappelen of kacamak.


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *