Servische recepten       Gerechten uit de keuken van Servië

 

Komorač sa piletinom
Ovenschotel met kip en venkel

Een werkelijk heerlijke ovenschotel van kip, venkel, kaas en noten. Het is een kinderlijk eenvoudig recept met een resultaat om van te watertanden. Zo zien we het graag. De venkelknollen snijden we in plakken en blancheren we even in kokend water. Die schijfjes leggen we in een ovenschaal. Dan bakken we de blokjes kip eventjes snel rondom bruin. Die verdelen we over de schijven venkel en daarover gaat een mengsel van room, knoflook, gehakte hazelnoten en peterselie. Daarover gaat dan weer een laagje geraspte kaas, en dan bakken we de romige kip met venkel met hazelnoten in een half uurtje mooi gaar in de hete oven.

Kip met venkel

Voor deze kip met venkel en hazelnoten hebben we nodig:
3 venkelknollen
2 kipfilets
1 dl. room
2 tenen knoflook
5 el. fijngehakte hazelnoten
1 el. gehakte peterselie
200 gr. geraspte kaas
zout en peper
olijfolie

Kip met venkel
Verwarm de oven voor op 200ºC.


Maak de venkelknollen schoon (steeltjes en wortelaanzet eraf snijden) en snij ze in plakjes. Blancheer ze vijf minuten in kokend licht gezouten water. Laat ze uitlekken in een zeef of vergiet.

Kip met venkel
Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie en leg de venkelschijfjes op de bodem.


Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in de olijfolie snel en steeds omscheppend tot ze aan alle kanten kleuren. Verdeel de stukjes kip over de venkel.

Kip met venkel

Meng de room, de geraspte knoflook, de hazelnoten en de gehakte peterselie dooreen. Kruid het met peper en zout en verdeel het mengsel over de kip. Bedek het met een laagje geraspte kaas.


Schuif de schotel in de oven in en laat het in half uurtje goudbruin bakken. Deze obenpot van kip met venkel en hazelnoten is lekker met b.v. gebakken aardappeltjes.

 

Venkelkip
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *