Servische recepten       Gerechten uit de keuken van Servië

 

Pita kvrguša sa piletinom
Kippenpastei

Een eenvoudige maar smakelijke kippenpastei van kipfilet die je met een uiterst voldaan gevoel zal achterlaten. De filets worden namelijk gebakken in een voedzaam pannenkoekenbeslag van eieren, melk, yoghurt en bloem, en tegen het einde van de baktijd ook nog eens overgoten met zure room. Een simpel recept dat er niet alleen feestelijk uitziet, maar ook nog eens smaakt als een feestje.

Kippenpastei

Voor onze Servische kippenpastei halen we in huis:
500 gr. kipfilet
1 tl. vegeta
boter
2 eieren
3 dl. melk
1 dl. yoghurt (10% vet)
200 gr. bloem
zout en peper
2½ dl. zure room
3 el. olie

Kippenpastei
Verwarm de oven voor op 200ºC.


Snij de kipfilet in blokjes, bestrooi ze met de vegeta. Bak ze in hete boter snel rondom lichtjes bruin. Gaar hoeven ze vanbinnen niet te zijn.

Kippenpastei
Klop de eieren los en meng ze met de melk, de yoghurt en de bloem. Het beslag moet iets dikker zijn dan pannenkoekenbeslag. Kruid het met wat zout en peper.


Vet een ovenschaal in met de olie en laat ze in de hete oven even warm worden.

Kippenpastei
Giet de helft van het beslag in de ovenschaal. Verdeel de stukken kip erover en overgiet het met de rest van het beslag. Zet het in de oven en bak het 20 minuten. Verlaag de oventemperatuur dan naar 180ºC. Verdeel de zure room over de kippenpastei en laat het nog tien minuutjes verder bakken.


Dien de kippenpastei lekker warm op met een frisse salade met een dressing van yoghurt.

 

Kippenpastei
download dit recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *