Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Ladnjača

Ladnjača is eigenlijk een pannenkoek uit de oven, maar dan gemaakt van een dikker beslag, zodat het eindresultaat meer op een soort brood of cake gaat lijken. Niet in de laatste plaats vanwege de manier waarop je het eet lijkt het wel wat op het Hongaarse lángos: je kunt het beleggen met kaas, zure room, yoghurt, of met salami of een andere worst, maar ook met zoetigheid is het lekker. Voor elk wat wils.

Voor dit recept voor ladnjača hebben we nodig:
5 eieren
1 tl. zout
1 tl. suiker
½ l. melk
200 gr. bloem
6 el. olie

Ladnjača
Verwarm de oven voor op 200ºC.


Klop de eieren los in een kom en meng ze met zout, suiker, melk en bloem. Klop het met een mixer tot het mooi glad is. Het beslag moet dikker zijn dan dat voor pannenkoeken: nog net vloeibaar, maar ook niet meer dan dat. Er mag dus eventueel nog wat bloem bij als het te dun is.

Ladnjača
Vet een bakblik of -plaat van zo’n 30 x 30 cm. in met 2 eetlepels van de olie. Stort er de deegmassa op uit en strijk het glad. Sprenkel er de resterende eetlepels olie overheen, schuif het in de voorverwarmde oven en bak het in een half uurtje gaar en goudbruin.


Als variatie kun je b.v. wat schijfjes salami op je ladnjača meebakken, of het bestrooien met kaas en het nog even terug in de oven laten smelten.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *