Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Proja sa ajvarom
Maïsbrood met ajvar

Dit is een van de vele mogelijkheden om te variëren met het beroemde Servische “proja”: het maïsbrood. Een beetje pittig dit keer, met ajvar.
Overigens: een basisrecept voor de rots in de Servische culinaire branding die proja heet vind je hier.

maïsbrood met ajvar

proja - maïsbrood 300 gr. maïsmeel
proja - maïsbrood 150 gr. tarwebloem
proja - maïsbrood 1 dl. olie
proja - maïsbrood 4 dl koolzuurhoudend (mineraal)water
proja - maïsbrood 1 tl. zout
proja - maïsbrood ½ zakje bakpoeder
proja - maïsbrood 2 el. ajvar

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Meng het maïsmeel en de bloem, het zout en het bakpoeder. Roer er geleidelijk het mineraalwater door, dan de olie en ten slotte de ajvar.

Schep de massa in een met wat olie ingevette ronde bakvorm en bak het gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Je eet het als bijgerecht, maar het kan ook heel goed zo, met een ferme kwak zure room of kajmak.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *