Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Palačinke sa tikvicama
Pannenkoeken met courgette

Hartige pannenkoeken met courgette. Het is een uiterst simpel recept, maar met een zeer smakelijk resultaat. De pannenkoekjes eet je met een lepel stevige yoghurt of zure room en zijn zowel warm als koud erg lekker. Dit Servische recept gaat echter nog wat verder. Na het bakken worden deze pannenkoekjes gevuld met kaas, waarna ze in de oven worden gebakken. Dat is wat extra werk, maar ook extra lekker.

pannenkoek met courgette

Voor deze pannenkoeken met courgette hebben we nodig:
2 eieren
150 gr. bloem
1 dl. melk
1 courgette
zout en peper
1 dl. koolzuurhoudend water

200 gr. witte kaas (“feta”, maar dan van koemelk)
1 ei
1 teen knoflook
6 – 7 el. melk
50 gr. geraspte kaas

De courgette rasp je. Bestrooi het met wat zout en laat het een half uurtje goed uitlekken in een vergiet.

Klop de eieren los met wat zout en peper. Doe er de bloem en de melk bij. Meng het goed met een mixer. Doe er dan de courgette bij en zoveel water tot je een mooi pannenkoekbeslag hebt.
Verhit een koekenpan, doe er wat boter of olie in en bak de pannenkoeken aan beide zijden mooi lichtbruin. Het beslag zou genoeg moeten zijn voor 6 of 7 stuks.

Hier zou je al aan tafel kunnen. Eet de pannenkoeken dan met een flinke lepel zure room of vette yoghurt.

Voor de vulling verkruimel je de kaas en meng je het met het ei, zout en peper en de geraspte teen knoflook. Schep de vulling in de pannenkoeken en rol ze op. Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi ze met de geraspte kaas en giet er een paar eetlepels melk overheen. Zet de schaal in een hete oven en bak ze zo’n 20 minuutjes.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *