Gerechten uit de keuken van Servië
Pogača sa sirom
Brood met schapenkaas
Deze pogača met schapenkaas is een luchtig brood -of eigenlijk meer een hartige cake- van een eenvoudig beslag van bloem, eieren, melk en kaas. Het is een uiterst simpel recept, met als resultaat een al even simpel, maar onweerstaanbaar lekker brood. Eet het met wat zure room of kajmak en je hebt een complete lunch. Kun je er tot vanavond weer tegen.
Voor dit recept hebben we nodig:
500 gr. bloem
3 eieren
250 gr. schapenkaas (feta)
½ l. melk
1 zakje bakpoeder
een snuf zout
2 el. gesmolten boter
Verwarm de oven voor op 200 – 220ºC. Klop de eieren los met de melk. Verbrokkel er de feta boven en meng er al roerend de bloem, het bakpoeder en een snuf zout doorheen.
Vet een ronde bakvorm in met boter. Daarin giet je het beslag. Zet de pogača met schapenkaas in de voorverwarmde oven en bak het in een half uur goudbruin.