Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Čorba od kukuruznog brašna
Soep van maïsmeel

Dit is een verbijsterend eenvoudig soepje met een heel bijzondere smaak. Maïsmeel, aardappelen en room, dat is alles. Meer heb je niet nodig. Je maakt het in een handomdraai, je brengt het op smaak met wat vegeta of groentebouillon en je kunt er weer even tegen.

200 gr. maïsmeel
500 gr. aardappelen
1 el. vegeta
peper
peterselie
1½ l. water
5 el. olijfolie
2½ dl. slagroom

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pel ze en werk ze door een aardappelpers.

Doe het maïsmeel in een soeppan zonder vet en laat het 2 – 3 minuten roosteren. Daarna meteen met het water blussen. Dan pas gaat de olijfolie erbij (!!en niet andersom, anders vliegt je keuken in de hens!!). De aardappelen mogen er natuurlijk ook bij. Breng het aan de kook en kruid het met de vegeta en peper. Laat het 5 minuten doorkoken.

Roer er tot slot de room doorheen. Schep de soep op borden en bestrooi het met gehakte peterselie.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *