Servische recepten       Gerechten uit de keuken van Servië

 

Komorač sa piletinom
Ovenschotel met kip en venkel

Een werkelijk heerlijke ovenschotel van kip, venkel, kaas en noten. Het is een kinderlijk eenvoudig recept met een resultaat om van te watertanden. Zo zien we het graag.

Venkelkip

3 venkelknollen
2 kipfilets
1 dl. room
2 tenen knoflook
5 el. fijngehakte hazelnoten
1 el. gehakte peterselie
200 gr. geraspte kaas
zout en peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Maak de venkelknollen schoon (steeltjes en wortelaanzet eraf snijden) en snij ze in plakjes. Blancheer ze vijf minuten in kokend licht gezouten water. Laat ze uitlekken in een zeef of vergiet.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olie en leg de venkelschijfjes op de bodem.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in de olijfolie snel en steeds omscheppend tot ze aan alle kanten kleuren. Verdeel de stukjes kip over de venkel.

Venkelkip

Meng room, geraspte knoflook, hazelnoten en peterselie. Kruid het met peper en zout en verdeel het mengsel over de kip. Bedek het met een laagje geraspte kaas.

Schuif de schotel in de oven in en laat het in half uurtje goudbruin bakken. Lekker met b.v. gebakken aardappeltjes.

 

Venkelkip
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *