Servische recepten      Gerechten uit de keuken van Servië

 

Zapečena boranija
Gebakken sperziebonen

Dit vegetarische gerechtje van sperzieboontjes en eieren kan uitstekend dienen als lichte lunch, of als bijgerecht bij een wat overvloediger maaltijd.
De boontjes worden eerst gekookt, dan gaan ze samen met wat gebakken uien, kruiden, kaas en eieren de oven in.

Boranija - sperziebonen

Voor onze zapečena boranija hebben we nodig:

1 flinke ui
1 wortel
1 pond sperziebonen
vegeta
4 eieren
1 dl. melk
harde (Goudse) kaas

Kook de boontjes in gezouten water tot ze gaar, maar nog stevig zijn en giet ze af.

Snipper de ui en snij de wortel in schijfjes. Bak ze samen in wat olie tot de ui glazig wordt. Doe er de boontjes bij en een tl. vegeta. Schep het een keer om en laat de boontjes goed doorwarmen.

Klop de eieren los met de melk en een theelepel vegeta. Doe de helft van de boontjes in een lichtjes ingevette ovenschaal. Daarover rasp je wat kaas. Verdeel daar de andere helft van de boontjes over en giet er de eieren overheen. Rasp er nog wat kaas over, schuif het in een hete oven en bak het tot de eieren gestold zijn en het allemaal een beetje aantrekkelijk gaat kleuren.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *