Sloveense recepten      Gerechten uit de keuken van Slovenië

 

Ocvrti jajčevci
Auberginebeignets

De aubergines in dit zomerse recept worden door een beslag van bloem, olijfolie en eiwit gehaald en dan in hete olie gefrituurd. Dit is het soort Mediterrane gerechtjes waarbij je weer even beseft dat Slovenië heel knus tegen Italië aangeschurkt ligt, midden in het zonovergoten hartje van Europa.

Deze auberginebeignets smaken nog lekkerder dan ze er uit zien. Echt waar.

1-2 aubergines
250 gr. bloem
½ dl. olijfolie
3-4 eiwitten
olijfolie om te bakken

Was de aubergines, snij ze in dunne schijven en bestrooi ze met zout.

Voor het beslag meng je de halve deciliter olijfolie met een snuf zout met 3 dl. water. Roer er beetje bij beetje de bloem door. Klop de eiwitten in een aparte schaal tot een stevig, wit schuim en meng het voorzichtig door het beslag.

Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan. Dompel de aubergineschijven in het beslag en bak ze in de (hete!) olie aan beide zijden goudgeel.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *