Sloveense recepten      Gerechten uit de keuken van Slovenië

 

Ocvrti jajčevci
Auberginebeignets

De aubergines in dit zomerse recept worden door een beslag van bloem, olijfolie en stijf geklopt eiwit gehaald en dan in hete olie gefrituurd. Dit is het soort Mediterrane gerechtjes waarbij je weer even beseft dat Slovenië heel knus tegen Italië aangeschurkt ligt, midden in het zonovergoten hartje van Europa.

Auberginebeignets

Deze auberginebeignets smaken nog lekkerder dan ze er uit zien. Echt waar.

Voor deze auberginebeignets hebben we nodig:
1-2 aubergines
250 gr. bloem
½ dl. olijfolie
3-4 eiwitten
olijfolie om te frituren

Auberginebeignets
Was de aubergines, snij ze in dunne schijven en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een half uurtje staan zodat ze wat van hun bittere vocht verliezen. Spoel ze daarna ebven af en dep ze goed droog met keukenpapier.


Voor het beslag meng je de halve deciliter olijfolie met een snuf zout met 3 dl. water. Roer er beetje bij beetje de bloem door. Klop de eiwitten in een aparte schaal tot een stevig, wit schuim en meng het voorzichtig door het beslag.

Auberginebeignets
Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan. Dompel de schijven aubergine onder in het beslag, laat het overtollige beslag er weer wat afdruipen en bak ze in de (gloeiend hete!) olie aan beide zijden goudgeel.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *