Gerechten uit de keuken van Slovenië
Pečene paprike
Geroosterde paprika
Dit kinderlijk eenvoudige maar o zo heerlijke gerechtje van met kaas gevulde paprika’s uit de oven is populair op de hele Balkan. Geen wonder ook. Je eet je vingers erbij op. In deze Sloveense versie gaan er ook nog eens lekkere zoute ansjovisjes bij, recht uit de Adriatische zee.
Voor dit recept van met kaas gevulde geroosterde paprika hebben we nodig:
4 grote rode (punt)paprika’s
8 ansjovisfilets
olijfolie
zwarte peper
een klein bosje verse dille
150 gr. feta
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snij de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten. Leg ze op een bakplaat die is bedekt met alufolie. Bestrooi elke paprikahelft met wat peper, en leg er in stukjes gehakte ansjovis op. Besprenkel met olijfolie en zet ze een klein half uurtje in de hete oven.
Verkruimel ondertussen de feta in een kom. Als de paprika’s klaar zijn lepel je er de feta in en besprenkel je het met wat dille. Terug in de oven, een paar minuutjes tot de feta is gesmolten.