Sloveense recepten      Gerechten uit de keuken van Slovenië

 

Makaroni z bučo in brokolijem
Macaroni met pompoen en broccoli

Een Mediterraans gerecht, dat je zo in een Italiaans kookboek zou kunnen tegenkomen, ware het niet dat de pompoen dan weer richting noorderbuur Stiermarken wijst.
De zoete room is een moderne toevoeging, en als je er helemaal een lekker potje van wil maken doe je er ook nog wat kruiden door. Geef er een lekkere salade van b.v. tomaten bij.

400 gr. pompoen
300 gr. broccoli
5 el. olie
5 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
zout en peper
2 dl. (slag)room
een pak macaroni

Snij de pompoen in kleine blokjes en de broccoli in roosjes. Verwarm de olie heel zachtjes in een pan en doe daar de in stukjes geknipte anjovisjes in. Maak ze fijn met een houten lepel tegen de rand van de pan.

Als de ansjovisjes zijn opgelost doe je er de broccoli, de pompoen en het knoflook bij en een beetje heet water. Zet het vuur hoog en breng het aan de kook.

Laat het 5 minuten zachtjes koken, breng op smaak met peper en zo nodig (want de ansjovis is al zout) zout. Giet er eventueel nog een half glas water bij. Laat gaan tot de broccoli gaar is, maar nog wel stevig. Dan kan de room erbij. Meng het goed.

Ondertussen heb je een pan water opgezet voor de pasta. Die kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat hem nog een beetje stevig. Meng de saus met de pasta en serveer.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *