Sloveense recepten      Gerechten uit de keuken van Slovenië

 

Makaroni z bučo in brokolijem
Macaroni met pompoen en broccoli

De saus voor deze macaroni met pompoen en broccoli wordt op smaak gebracht met ansjovis en knoflook en krijgt een zijdezachte structuur door de slagroom. Het is een puur Mediterraans gerecht dat je zo in een Italiaans kookboek zou kunnen tegenkomen, ware het niet dat de pompoen dan weer richting noorderbuur Stiermarken wijst. De zoete room, dat is een moderne toevoeging, en als je er helemaal een potje van wil maken dan doe je er nog wat kruiden door. Bijvoorbeeld oregano en peterselie, of misschien -als het wat meer naar de Balkan mag smaken- paprikapoeder en karwij. Geef er een lekkere salade van b.v. tomaten bij.

Macaroni met pompoen en broccoli

Voor 4 bordjes macaroni met pompoen en broccoli hebben we nodig:
400 gr. pompoen
300 gr. broccoli
5 el. olie
5 ansjovisfilets
2 teentjes knoflook
zout en peper
2 dl. (slag)room
een pak macaroni

Macaroni met pompoen en broccoli
Snij de pompoen in kleine blokjes en de broccoli in roosjes. Verwarm de olie heel zachtjes in een pan en doe daar de in stukjes geknipte anjovisjes in. Maak ze fijn met een houten lepel tegen de rand van de pan.


Als de ansjovisjes zijn opgelost doe je er de broccoli, de pompoen en het knoflook bij en een beetje heet water. Zet het vuur hoog en breng het aan de kook.

Macaroni met pompoen en broccoli
Laat het 5 minuten zachtjes koken, breng op smaak met peper en zo nodig (want de ansjovis is al zout) zout. Giet er eventueel nog een half glas water bij. Laat gaan tot de broccoli gaar is, maar nog wel stevig. Dan kan de room erbij. Meng het goed.


Ondertussen heb je een pan water opgezet voor de pasta. Die kook je volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat hem nog een beetje stevig. Meng de saus met de pasta en serveer.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *