Sloveense recepten      Gerechten uit de keuken van Slovenië

 

Testenine z bučo in orehi
Pasta met pompoen en walnoten

Alle buurlanden hebben iets bijgedragen aan dit Sloveense gerecht: pasta uit Italië, pompoen uit Stiermarken, vegeta uit Kroatië en paprikapoeder uit Hongarije. Alles bij elkaar gebracht in een feestelijk najaarsgerecht met een romige saus van kalfsgehakt en zoete pompoen, frisse karwijzaadjes en hartverwarmend paprikapoeder, met gulle hand bestrooid met gehakte walnoten. Voor deze aardse saus neem je best een stevige pasta, zoals penne of macaroni.

Pasta met pompoen en walnoten

Voor deze herfstige pasta met pompoen en walnoten hebben we nodig:
400 gr. kalfsgehakt
1 hokkaido pompoen
1 ui
1 wortel
½ tl. gemalen karwij
½ – 1 tl. scherp paprikapoeder
1 tl. vegeta
2 dl. zure room
1 kop grof gehakte walnoten

Pasta met pompoen en walnoten
Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij hem in stukken. Doe ze in een pan, vul voor ¼ bij met water, breng het aan de kook en laat de pompoen met het deksel op de pan gaar stomen. Pureer het met een staafmixer.


Bak de gesnipperde ui in wat olie of boter glazig. Kruid het met een royale theelepel vegeta en een zuinig halfje gemalen karwij, doe er het gehakt bij en rul het. Bestrooi het met het paprikapoeder, schep het een keer om en giet er meteen de gepureerde pompoen en de zure room bij. Breng het aan de kook en laat het heel even opkoken. Proef nog even af op zout en peper.

Pasta met pompoen en walnoten
Ondertussen kook je de pasta in gezouten water tot ze op een paar minuten na gaar is. Giet het af, meng het goed onder de pompoensaus en laat het zo 5 tot 10 minuten staan, op een plaatje op het aller- allerlaagste gaspitje. Zo gaart de pasta verder in de saus.


Verwarm de grof gehakte walnoten even in een droge koekenpan zodat ze gaan geuren, maar pas op dat ze niet verbranden. Schep de pasta op borden, bestrooi het met de walnoten en zet het op tafel.

 

Pasta met pompoen en walnoten
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *