Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Zemiakové placky
Aardappelkoekjes

Deze aardappelkoekjes zijn razend populair in heel Centraal-Europa. Zo staan ze in Tsjechië als bramboráky, in Hongarije als tocsni en in Oostenrijk als Erdäpfelkrapferl. Lekker als bijgerecht bij een stuk vlees of een stoofschotel, maar ook als zelfstandig gerechtje, samen met wat room of appelmoes meer dan uitstekend te genieten.

Aardappelkoekjes

we hebben nodig:
4 grote aardappelen
4 el. bloem
1 ei
1 tl. majoraan
3 – 4 tenen knoflook
½ – 1 tl. scherp paprikapoeder
zout
boter of olie

Kook de aardappelen gaar, pel ze en werk ze door een aardappelpers. Meng er de bloem, het ei, een theelepel gedroogde majoraan en de geraspte tenen knoflook door. Kruid het met het paprikapoeder en een flinke snuf zout.

Het beslag moet zo dik zijn dat het min of meer aan je lepel blijft hangen. Is het te nat, doe er dan nog wat bloem bij.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Schep er een lepel van het beslag in, vorm er snel een mooi rond pannenkoekje van en bak het aan beide kanten goudbruin.

 

Aardappelkoekjes
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *