Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Palačinky s jahodami
Flensjes met aardbeien

Palačinky, die dunne, luchtige pannenkoekjes, zijn natuurlijk altijd een feest. Voor de vulling kun je alles gebruiken wat los en vast zit: fruit, honing, jam, chocolade en noten, maar ook hartige ingrediënten zoals kaas, gehakt en/of groenten. Dit is een behoorlijk klassiek receptje voor palačinky met een vulling van aardbeien en kwark.

Flensjes met aardbeien

Voor deze overheerlijke palačinky of flensjes met aardbeien hebben we nodig:
2½ dl. melk
2 eieren
160 – 200 gr. bloem
een snufje zout
een snufje suiker

en voor de vulling:
250 gr. kwark
2 zakjes vanillesuiker
100 gr. aardbeienjam
50 gr. poedersuiker
200 gr. verse aardbeien
wat muntblaadjes

Flensjes met aardbeien
Klop de eieren los met een snufje zout en een snufje suiker. Meng het al kloppend met de melk en vervolgens met de bloem, van dat laatste net zoveel tot je een smeuïg, niet al te dik en vooral glad beslag hebt. Laat het een kwartiertje rusten.


Vet een kleine koekenpan in met een klein beetje boter, schep er een dun laagje van het beslag in en bak het pannenkoekje aan beide zijden mooi goudbruin. Doe zo met de rest van het beslag.

Flensjes met aardbeien
Voor de vulling meng je de kwark met de vanillesuiker en de jam. Smeer het over de flensjes en rol ze op. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer ze met verse aardbeien en een blaadje munt.

 


download dit recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *