Gerechten uit de keuken van Slowakije
Dusená paprika s rajčiakmi a jablkami
Gestoofde paprika’s met tomaten en appels
Dit groentegerechtje van gestoofde paprika, appel en tomaat is heerlijk als begeleiding van een stuk vlees, b.v. kip of varkensvlees. Het recept is kinderlijk eenvoudig: de paprika en de appel worden klein gesneden en gestoofd. Dan gaan de ontvelde tomaten erbij. Even laten pruttelen, afproeven op zout, peper en misschien wat citroensap en klaar. Eigenlijk veel te weinig werk voor zo’n lekker potje gezondheid. Daar komen we wel erg makkelijk mee weg.
Gestoofde paprika – appel – tomaat. Daarvoor hebben we niet veel nodig:
200 gr. groene paprika’s
200 gr. vleestomaten
200 gr. appels
1 – 2 el. citroensap
zout en peper
olie
Maak de paprika’s schoon en snij ze in reepjes. Snij de appels in schijfjes. Zet ze in een pan met wat olie en besprenkel ze met een beetje citroensap. Kruid het met zout en peper, giet er twee eetlepels water bij en laat ze met het deksel op de pan gaar stoven.
Haal ondertussen de velletjes van de tomaten (inkruisen en onderdompelen in kokend water) en snij ze in stukken. Die gaan op het laatst bij de appels en paprika’s. Even goed doorwarmen, afproeven op zout, peper en evt. nog wat citroensap. Klaar.