Gerechten uit de keuken van Slowakije
Šunkové rolky s chrenovou penou
Hamrolletjes met mierikswortel
Deze gevulde hamrolletjes met mierikswortel zijn een geliefd borrelhapje of voorgerechtje bij feestelijke gelegenheden. Vooral bij bruiloften is er geen ontkomen aan. En waarom ook niet? Het is uiterst simpel, het is erg lekker, en het is uitermate geschikt voor een koud buffet.
Voor voldoende van deze hamrolletjes met mierikswortel voor vier personen moeten we hebben:
8 plakken gekookte ham
4 el. verse geraspte mierikswortel
3 el. citroensap
2 dl. slagroom
een snufje zout
een snufje suiker
en voor de garnering:
rode paprika, wat augurken of komkommer, tomaat, verse peterselie
Rasp de mierikswortel fijn en meng het met het citroensap, een snuf suiker en een snuf zout. Klop de slagroom stijf. Meng er voorzichtig het citroensap met de mierikswortel onder. Zet het zeker een uur in de koelkast.
Spreid de plakken ham uit op een werkblad. Leg er de mierikswortel-slagroom op en rol ze op. Voor het serveren versier je ze met wat paprika, augurken, schijfjes tomaat en verse peterselie.