Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Šunkové rolky s chrenovou penou
Hamrolletjes met mierikswortel

Deze hamrolletjes gevuld met romige mierikswortel zijn een geliefd borrelhapje of voorgerechtje bij feestelijke gelegenheden. Uiterst simpel, erg lekker, en uitermate geschikt voor een koud buffet.

Voor voldoende van deze gevulde hamrolletjes voor vier personen moeten we hebben:
8 plakken gekookte ham
4 el. verse geraspte mierikswortel
3 el. citroensap
2 dl. slagroom
een snufje zout
een snufje suiker

en voor de garnering:
rode paprika, wat augurken of komkommer, tomaat, verse peterselie

Rasp de mierikswortel fijn en meng het met het citroensap, een snuf suiker en een snuf zout. Klop de slagroom stijf. Meng er voorzichtig het citroensap met de mierikswortel onder. Zet het zeker een uur in de koelkast.

Spreid de plakken ham uit op een werkblad. Leg er de mierikswortel-slagroom op en rol ze op. Voor het serveren versier je ze met wat paprika, augurken, schijfjes tomaat en verse peterselie.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *