Gerechten uit de keuken van Slowakije
Kapustová polievka s hubami
Koolsoep met paddenstoelen
Zuurkoolsoep kan zich verheugen in een grote populariteit in Slowakije, en er wordt eindeloos mee gevarieerd. Ze maken het met room, met tomaten, met bieten, met worst, met weet-ik-wat-nog-meer of, zoals hier, met eekhoorntjesbrood.
Voor deze zuurkoolsoep met paddenstoelen halen we in huis:
500 gr. zuurkool
gedroogd eekhoorntjesbrood
1 laurierblad
10 hele zwarte peperkorrels
een flinke snuf zout
2½ dl. zure room
½ l. magere melk
reuzel (of boter)
2 el. bloem
Snij de zuurkool fijn, doe het in een pan en overgiet het met water. Breng het aan de kook. Daarbij gaan het laurierblad, de zwarte peperkorrels en het zout, en de gedroogde paddenstoelen. Laat het 45 min. koken.