Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Jahodová polievka
Aardbeiensoep

Een populair zomers gerechtje in Slowakije is deze soep van aardbeien. Ook in buurlanden Roemenië, Hongarije en Tsjechië zijn koude vruchtensoepen een geliefd snoeperijtje, zowel als voor- of nagerecht. Uiterst simpel, zoals de mooiste dingen in het leven vaak uiterst simpel zijn.

Aardbeiensoep

voor deze Slowaakse aardbeiensoep hebben we nodig:
1 kg. aardbeien
2 dl. witte wijn
1 citroen
1 zakje vanillesuiker
4 – 5 el. suiker (of meer, naar smaak)
1 dl. slagroom
een paar blaadjes verse munt

Aardbeiensoep

Maak de aardbeien schoon. Leg er een paar apart voor de garnering. De rest pureer je met je staafmixer.

Aardbeiensoep

Doe de aardbeienprut in een pan. Doe er wat heel dun geraspte citroenschilletjes bij, 2 el. citroensap, de witte wijn, de vanillesuiker en de suiker. Breng het aan de kook, laat het een paar minuten al roerend koken zodat de suiker helemaal is opgelost en laat het dan helemaal afkoelen.

Aardbeiensoep

Zet de aardbeiensoep een paar uur in de koelkast zodat ze lekker koud is.

Aardbeiensoep

De aardbeien die je apart hebt gehouden snij je in schijfjes. Schep de aardbeiensoep in borden en versier het met de (ongeklopte) room, de schijfjes aardbeien en de verse munt.

 

Aardbeiensoep
download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *