Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Zubáč na cuketke
Snoekbaars met courgette

De snoekbaars, ook wel zander genoemd, is een roofvis die bij voorkeur jaagt in helder, langzaam stromend water en jaagt op vissen als blankvoorn, kolblei en baars. Hij heeft, net als vrijwel alle roofvissen, erg smakelijk vlees. In dit recept wordt de snoekbaars gebakken in boter en opgediend met oesterzwammen en een romige saus van courgette en daslookpesto. Wat dat is en hoe je het maakt lees je hier.

Snoekbaars met courgette

Voor deze fraaie gebakken filets van snoekbaars met courgette en oesterzwammen gaan we nodig hebben:
500 gr. filet van snoekbaars
200 gr. verse oesterzwammen
2 – 3 jonge courgettes, geschilde en in lucifertjes gesneden
1½ dl. room
zout en peper
olijfolie
1 el. daslookpesto

De traditionele Italiaanse pesto is, vanwege al het basilicum dat er in zit, geen alternatief. Als je geen mogelijkheid hebt om daslookpesto te maken, laat het dan gewoon weg, of bak samen met de courgette wat geperste knoflook mee.

Snoekbaars met courgette
Was de visfilets, dep ze droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze in wat hete olie goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm tussen twee borden.

Snoekbaars met courgette
Bestrooi de oesterzwammen met zout en peper en bak ze op hoog vuur snel rondom goudbruin. Houd ze warm.

Snoekbaars met courgette
Bestrooi de courgettestrookjes met peper en zout en bak ze 1 een minuutje in de hete olie. Doe er dan de room bij, en laat het snel indikken tot een mooie, volle saus. Schep er dan de lepel daslookpesto doorheen.

Snoekbaars met courgette
Schep de romige courgette op de borden, schik er de visfilets en de paddenstoelen op. Lekker met knapperig brood en een droge witte wijn.

Overigens; De meeste recepten voor snoekbaars zijn van toepassing op snoek, maar ook op zeebaars, die een vergelijkbare structuur en smaak heeft.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *