Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Zubáč na cuketke
Snoekbaars met courgette

Snoekbaars, ook wel zander genoemd, is een roofvis die bij voorkeur jaagt in helder stromend water. Hij heeft smakelijk vlees, dat je direct herkent aan de groene strepen. Alle recepten voor snoekbaars zijn ook op snoek van toepassing. In dit recept wordt de snoekbaars gebakken in boter en opgediend met oesterzwammen en romige courgette met daslookpesto. Wat dat is en hoe je het maakt lees je hier.

500 gr. filet van snoekbaars
200 gr. verse oesterzwammen
2 – 3 jonge courgettes, geschilde en in lucifertjes gesneden
150 ml. verse room
zout en peper
olijfolie
1 el. daslookpesto

De traditionele Italiaanse pesto is, vanwege al het basilicum dat er in zit, geen alternatief. Als je geen mogelijkheid hebt om daslookpesto te maken, laat het dan gewoon weg, of bak samen met de courgette wat geperste knoflook mee.

Was de visfilets, dep ze droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze in wat hete olie goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm tussen twee borden.

Bestrooi de oesterzwammen met zout en peper en bak ze op hoog vuur snel rondom goudbruin. Houd ze warm.

Bestrooi de courgettestrookjes met peper en zout en bak ze 1 een minuutje in de hete olie. Doe er dan de room bij, en laat het snel indikken tot een mooie, volle saus. Schep er dan de lepel daslookpesto doorheen.

Schep de romige courgette op de borden, schik er de visfilets en de paddenstoelen op. Lekker met knapperig brood en een droge witte wijn.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *