Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Zubáča a šošovice
Snoekbaars met linzen

Aan vis hoef je niet veel te doen. Ook dit eenvoudige maar werkelijk zeer smakelijke recept van Marek Rapan, de chef-kok van Hotel Victoria in Martin, is daar een bewijs van. De filets van snoekbaars worden heel simpel gegaard op een bedje van linzen, met een schijfje citroen en een takje peterselie. Het resultaat is om je vingers bij op te eten.

Voor deze snoekbaars met linzen gaan we in ons boodschappenwagentje gooien:
500 gr. linzen
2 uien
2 – 3 teentjes knoflook
10 gr. zoet paprikapoeder
2 – 3 tomaten
een (grote) groene paprika
1 pond filet van snoekbaars
een citroen, in schijfjes
een klein bosje peterselie
zout en peper

Was de linzen in koud water. Hak de ui in stukjes en bak ze in een brede (hapjes)pan (alle vis moet er naast elkaar in kunnen) in wat olie tot ze goudbruin zijn. Doe er dan de gehakte knoflook, tomaten, groene paprika en het paprikapoeder bij. Laat een minuutje meebakken. Dan gaan de linzen erbij, met net zoveel water tot ze onder staan. Laat het allemaal zachtjes gaar pruttelen.

Ondertussen spoel je de stukken vis af onder koud water. Dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Als de linzen bijna gaar zijn, na een goed half uur, leg je ze er naast elkaar bovenop. Daarop leg je de schijfjes citroen en wat gehakte peterselie. Laat het in tien minuutjes zachtjes gaar koken.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *