Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Zubáča a šošovice
Snoekbaars met linzen

Aan vis hoef je niet veel te doen. Ook dit eenvoudige maar werkelijk zeer smakelijke recept is daar een bewijs van. Het recept is bedacht door Marek Rapan, de chef-kok van Hotel Victoria in Martin. Het gaat heel simpelkes zo: je bakt een paar gesnipperde uien. Daar gaan een paar tenen knoflook, een lepel paprikapoeder en een pondje linzen bij, plus wat tomaten en een paprika. Als het pannetje linzen bijna gaar is leg je er de filets van snoekbaars op, samen met een paar schijfjes citroen en wat peterselie. Nu laat je de linzen samen met de vis verder garen. Klaar. Kind kan de was doen. En het resultaat, dat is om er je vingers bij op te eten.

Snoekbaars met linzen

Voor deze snoekbaars met linzen gaan we in ons boodschappenwagentje gooien:
500 gr. linzen
2 uien
2 – 3 teentjes knoflook
1 el. zoet paprikapoeder
2 – 3 tomaten
een (grote) groene paprika
1 pond filet van snoekbaars
een citroen, in schijfjes
een klein bosje peterselie
zout en peper

Snoekbaars met linzen
Was de linzen in koud water. Hak de ui in stukjes en bak ze in een brede (hapjes)pan (alle vis moet er naast elkaar in kunnen) in wat olie tot ze goudbruin zijn. Doe er dan de gehakte knoflook, tomaten, groene paprika en het paprikapoeder bij. Laat een minuutje meebakken. Dan gaan de linzen erbij, met net zoveel water tot ze onder staan. Laat het allemaal zachtjes gaar pruttelen.

Snoekbaars met linzen
Ondertussen spoel je de stukken vis af onder koud water. Dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Als de linzen bijna gaar zijn, na een goed half uur, leg je ze er naast elkaar bovenop. Daarop leg je de schijfjes citroen en wat gehakte peterselie. Laat het in tien minuutjes zachtjes gaar koken.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *