Slowaakse recepten      Gerechten uit de keuken van Slowakije

 

Vyprážaný zeleninový rezeň
Gebakken groentenschnitzel

Vandaag doen we een vegetarische schnitzel, want ook aan de Slowaakse huishoudens zijn de moderne inzichten over gezonde voeding niet ongemerkt voorbijgegaan. Wel altijd zelf maken natuurlijk, want wat ze in die kant-en-klaar gepaneerde dingen uit de supermarkt stoppen, dat weet God alleen.

Voor onze vegetarische schnitzels hebben we nodig:
400 gr. diverse groenten zoals bloemkool, wortelen, pastinaken, boerenkool, knolselder, etc.
100 gr. diepvrieserwten
1 el. bloem
2 eieren
100 gr. paneermeel
zout en peper

en voor het paneren:
1 ei, 5 dl melk, bloem en paneermeel.

Maak de groenten schoon en blancheer ze in gezouten water (of bouillon). Hak de groenten fijn met een staafmixer of keukenmachine, maar laat de erwten heel. Vermeng de groenten dan met het ei, zout en peper, een eetlepel bloem en 100 gr. paneermeel. Vorm er rechthoekige “steaks” van. (Rondjes of vierkantjes mag natuurlijk ook, hè!)

Klop het ei los met de melk. Haal de groentenschnitzels door de bloem, door het ei en door het paneermeel. Bak ze in hete olie aan beide zijden goudbruin.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *