Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Bramborový salát s jablky
Aardappelsalade met appels

Een stevige salade van aardappelen, eieren, appels, augurken en uitgebakken spekjes, op smaak gebracht met een scheut sterke bouillon, een lepel hete mosterd en wat wijnazijn. deze salade is niet alleen lekker in de zomer, maar ook als het wat minder aantrekkelijk weer is. Zet deze aardappelsalade met appels niet in de koelkast, maar eet hem als hij nog een beetje lauw is. Dan is hij het lekkerste.

aardappelsalade met appels

Voor deze Tsjechische aardappelsalade met appels halen we in huis:
1 kg. aardappelen
2 eieren
1 ui
2 appels
2 augurken
100 gr. gerookt spek, in blokjes
1 el. scherpe mosterd
1 dl. sterke bouillon (water met een blokje mag natuurlijk ook)
3 el. (wijn)azijn
peper en zout
3 – 4 el. plantaardige olie

aardappelsalade met appels
Kook de aardappelen in de schil gaar en kook de eieren hard. Pel de aardappels en de eieren en schil de appels. Snij het allemaal in blokjes, evenals de augurken. Meng het in een grote schaal.


Snij de ui fijn en bak hem samen met de spekblokjes tot de ui goud kleurt en de spekjes krokant zijn. Laat ze even afkoelen en meng ze door de salade.


Doe de azijn en de bouillon in een steelpannetje en breng het aan de kook. Laat het inkoken tot er nog een heel klein bodempje in het pannetje over is. Meng het met de olie en een eetlepel mosterd en giet het bij de salade. Schep goed om, laat het een kwartiertje trekken. Niet in de koelkast zetten. Zo serveren, een beetje lauw.

 

 

Aardappelsalade met appels
download dit recept

2 reacties op “Aardappelsalade met appels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *