Tsjechische recepten      Gerechten uit de keuken van Tsjechië

 

Bramborový salát se smetanou
Aardappelsalade met room

Deze zomerse aardappelsalade is heerlijk verfrissend in de tuin, in het zonnetje. Samen met een koel glaasje druivenvocht als lichte lunch of als bijgerecht bij de bbq. Maak je geen zorgen over de room: het beetje vet dat er in zit wordt door de wijnazijn licht verteerbaar.

Aardappelsalade met room

1 kg. vastkokende aardappelen
1 ui
1/4 l. crème fraîche
2 el. witte wijnazijn, mag ook iets meer of iets minder, naar smaak
zout en peper
evt. een snufje suiker

Kook de aardappelen in de schil gaar. Pel ze terwijl ze nog warm zijn, en snij ze in schijfjes of blokjes.

Snij de ui in flinterdunne halve ringetjes.Strooi ze over de aardappelen.

Meng de zure room met de azijn. Kruid het met peper en zout en eventueel wat suiker, en giet het over de salade. Meng alles goed en laat het in de koelkast koud worden.

 


download dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *